Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Jandarmii vor continua acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, desfășurând în acest sens activități de informare în instituții de învățământ preuniversitar din municipiul și județul Arad.

Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, de la începutul anului și până în prezent, au fost organizate acțiuni în timpul cărora ofițeri din cadrul compartimentului de prevenire și combatere a faptelor antisociale din Inspectorat au purtat discuții cu elevii, în scopul informării acestora cu privire la sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și a faptelor ce constituie infracțiuni sau contravenții săvârșite pe timpul competițiilor sportive. Elevii au fost informați cu privire la faptele din domeniul violenței juvenile, al violenței domestice și, de asemenea, cu privire la pericolul la care se expun în situațiile în care se lasă atrași în săvârșirea de fapte antisociale.

Depistat şi cercetat pentru furt

Poliţiştii de la Postul de Poliție Peregu Mare au depistat un tânăr, care este bănuit că ar fi sustras, dintr-o casă din localitate, bijuterii şi bani. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în data de 24 ianuarie 2011, tânărul, în vârstă de 23 de ani, din Peregul Mare ar fi pătruns într-o locuință din această comună, de unde ar fi sustras bani şi mai multe bijuterii din argint, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Tânărul este cercetat în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Accidentele de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă a Arad a anunțat că, în prima luna a acestui an, au fost înregistrate 14 accidente, soldate cu 14 accidenţaţi cu incapacitate temporară de muncă. Conform ITM Arad, majoritatea accidentelor au fost accidente de circulaţie de traseu, însă au fost şi câteva accidente în producţie din cauza efectuării unor manevre greşite. „De precizat ar fi faptul că în luna ianuarie nu s-a înregistrat nici un accident de muncă mortal sau colectiv“, a informat ITM Arad.

Cercetaţi pentru furturi din magazine

Poliţiştii arădeni cercetează doi bărbaţi care a fost prinşi în flagrant în timp ce au sustras din magazine. În data de 9 februarie, în jurul orei 21.55, un bărbat, în vârstă de 36 ani, din Sântana, a fost depistat, în flagrant, în timp ce a sustras băuturi alcoolice dintr-un magazin din cartierul Aurel Vlaicu. În jurul orei 19.00, un alt bărbat, de 53 ani, din Iratoșu, a fost prins în timp ce a sustras produse alimentare dintr-un magazin de pe Calea Timișoarei. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Sancţionată pentru ţigări netimbrate

În cursul zilei de luni, poliţiştii Secției nr.1 de Poliţie din Arad au depistat şi sancţionat contravenţional o femeie care oferea spre comercializare ţigări netimbrate. Femeia a fost depistată în zona Pieței Fortuna de pe Calea Aurel Vlaicu, în timp ce oferiea spre vânzare mai multe pachete de țigări netimbrate. În conformitate cu legislaţia în vigoare, femeia a fost sancționată contravențional, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei. Dintre acestea, 98 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.