Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din localitatea arădeană Frumușeni este cercetat pentru că i-a încredințat mașina unui bărbat, care nu deținea permis de conducere.

Cei doi sunt cercetați acum de polițiștii de la Secția nr. 5 Rurală Ineu, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere. „Polițiștii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Chier, fără a avea permis de conducere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat de proprietar, un tânăr de 30 de ani, din Frumușeni, pasager în autoturism, care ar fi avut cunoștință despre faptul că cel care conduce nu deține permis de conducere“, a informat IPJ Arad. Cei doi sunt cercetați pentru infracțiunile de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui autoturism pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu are acest drept.

Cercetați pentru furt de arbori

Polițiștii de la Postul de Poliție din localitatea arădeană Târnova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni silvice. IPJ Arad a anunțat că, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat trei tineri, de 17, 23 și 25 de ani, din Târnova. „Aceștia, în perioada 12 – 15 martie, ar fi tăiat fără drept și sustras 39 de arbori din speciile salcâm, nuc negru, stejar roșu și frasin, dintr-un canton de pe raza localității Târnova. Prin fapta lor a fost cauzat un prejudiciu de 2.065 lei“, se menționează într-o informare transmisă de Biroul de presă al IPJ Arad. Tinerii sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemons, a mai informat IPJ Arad.

Braconier prins de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat într-o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în colaborare cu lucrători din cadrul A.N.P.A. Timișoara, au depistat pe malul râului Mureș, în zona localității arădene Felnac, un bărbat ce pescuia ilegal, folosind trei plase din fir textil tip „crâsnic ridicător” și o plasă tip „vârșă”. Pe numele bărbatului au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de  „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit commercial”, iar uneltele folosite la pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tineri căutaţi de autorităţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat doi tineri căutaţi de autorităţile române şi germane pentru executarea unor pedepse privative de libertate. Unul dintre tineri este F.M., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Caraş Severin. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, având de executat 2 ani şi 2 luni de închisoare. Tot la PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat cetăţeanul român B.N., în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul în judeţul Braşov. În urma efectuării verificărilor s-a constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din Germania, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Cei doi au fost predaţi unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.