Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O societate comercială din localitatea arădeană Apateu este cercetată de polițiști, fiind acuzată că ar fi deversat produse petroliere într-un șanț stradal.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, joi, că polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu Garda Națională de Mediu, au depistat o societate comercială de pe raza localității Apateu, bănuită de poluare prin deversare de produse petroliere. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din instalația de separare a apei pluviale ar fi fost deversate produse petroliere în șanțul stradal, pe o distanță de aproximativ 200 de metri. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de poluare prin evacuare în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, conform art. 98, alin. 1, lit. a) din OUG 195/2005“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Mandat de executare a pedepsei

Un bărbat din orașul Sântana, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost depistat de polițiști și încarcerat. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din orașul Sântana. Conform oamenilor legii, pe numele bărbatului din Sântana a fost emis, de magistrații de la Judecătoria Chișineu Criș un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 20 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, a anunțat, joi, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Tânăr bănuit de mai multe furturi

Polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Arad, care, în perioada februarie – mai, ar fi pătruns de mai mute ori, prin efracție, într-un imobil nelocuit de pe strada Libertății, de unde ar fi sustras articole decorative, parfumuri și scule de lucru. Conform IPJ Arad, prejudiciul cauzat de tânărul de 19 ani este de aproximativ 30.000 de lei, iar bunurile ar fi fost comercializate pe raza municipiului. „În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuată documentarea activității infracționale a tânărului“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

Ascuns pe platforma unui tren de marfă

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici au depistat, ascuns pe platforma unui tren de marfă, un cetăţean libian care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Libianul a descoperit în timpul unui control efectuat la un tren de marfă ce transporta autoturisme cu destinaţia Germania. Migrantul, care era ascuns sub un autoturism, a fost dus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţean libian, în vârstă de 19 ani. Tânărul a declarat ca intenționa să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.