Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii, cu sprijinul jandarmilor și a Serviciului de Ambulanță, au desfășurat un exercițiu la SC Feroneria SA din municipiul Arad.

Conform ISU Arad, exercitiul a testat capacitatea de conducere, coordonare și cooperare a forțelor din teren și modul de intervenție a subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Totodată, a fost verificat și modul de acțiune a personalului operatorului economic, până la sosirea forțelor specializate. Scenariul a presupus un incendiu în interiorul fabricii, intervenția specializată CBRN, din cauza prezenței substanțelor periculoase, evacuarea victimelor, măsuri de protecție, stingerea incendiului. La acest exercițiu, ISU Arad a participat cu 3 autospeciale de stingere, două echipaje SMURD, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, o autospecială CBRN, o autospecială a grupei operative, 4 ofițeri și 20 subofițeri. IJJ Arad a participat cu doi ofițeri și opt subofițeri. De asemenea, a fost prezentă o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean. Exercțiul a fost organizat de Serviciul de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Arad.

Fier vechi indisponibilizat de polițiști

Polițiștii din orașul Ineu, împreună cu cei de la Postul de Poliție Craiva, au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind activitățile de comerț și legislația rutieră. În timpul activităților desfășurate la Ineu și Craiva au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.400 de lei, fiind reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. Polițiștii au efectuat controale și la societățile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea deșeurilor metalice, fiind indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 26.340 kg de fier vechi, în valoare de 18.438 de lei, pentru care nu s-au putut prezenta documentele legale. Au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea L. 12/1990 (privind faptele de comerț). Aceste acțiuni se vor defășura și în perioada următoare, atât în municipiu, cât și în județ, a precizat IPJ Arad.

Un bărbat a înșelat o vânzătoare

Un bărbat este cercetat pentru înșelăciune, de polițiștii de la Secția nr. 2 din cartierul Micălaca. „În urma investigațiilor efectuate a fost identificat și depistat un bărbat de 52 de ani, din județul Cluj. Acesta, în data de 15 octombrie 2018, ar fi solicitat unei femei, vânzătoare într-un supermarket, de pe Bd. Nicolae Titulescu, să-i schimbe suma de 3.000 de lei, din bancnote de 500 de lei în bancnote de valoare mai mică. Vânzătoarea i-ar fi înmânat suma de bani, după care bărbatul s-ar fi răzgândit, returnând vânzătoarei un teanc de bancnote din care lipseau 900 de lei“, a informat IPJ Arad. Bărbatul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a acestuia.

Minori prinși în timp ce furau

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au prins în flagrant doi minori, în timp ce furau dintr-un autoturism. Conform IPJ Arad, polițiștii, în noaptea de 3/4 martie, aflându-se în serviciul de patrulare, au depistat, în flagrant delict, un minor de 14 ani din Curtici, care împreună cu un minor de 17 ani din Arad, au pătruns într-un autoturism lăsat neasigurat de pe strada Gheorghe Lazăr, de unde au sustras mai multe bunuri. Minorii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a acestora.

Ordin de protecție provizoriu

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis, în cursul zilei de luni, de polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca. „Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 43 de ani, din Arad, și-ar fi amenințat telefonic fosta concubină cu acte de violență, provocându-i acesteia o stare de temere. A fost emis un ordin de protecție provizoriu pe 5 zile, fiind, de asemenea, întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare“, se menționează într-o informarea transmisă, marți, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.