Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a fdoi uncționari publici din cadrul primăriilor Bîrzava și Tîrnova, din județul Arad.

ANI a constat starea de incompatibilitate în cazul Mihaelei Stana Rechițan, inspector în cadrul Primăriei comunei Bîrzava. „În perioada 16 iunie 2016 – 5 noiembrie 2018, a deținut simultan funcția de inspector și calitatea de angajat în cadrul Școlii Gimnaziale «Cristian Herbei» din Vărădia de Mureș, Școlii Gimnaziale Bîrzava, respectiv Școlii Gimnaziale «Ștefan Cicio – Pop» din Conop“, a precizat ANI. De asemenea, ANI a constatat starea de incompatibilitate și în cazul Nicoletei Sorina Pantiș, funcționar public în cadrul Primăriei Tîrnova. „În perioada 21 septembrie 2011 – 23 februarie 2018, simultan cu funcția publică, a deținut și exercitat și funcția de contabil șef la Școala Gimnazială din Tîrnova, respectiv la Școala Gimnazială din Agrișu Mare“, a mai precizat ANI.

Ziua Protectiei Civile din România

La data de 28 februarie este sărbătorită Ziua Protectiei Civile din România, iar cu această ocazie au fost avansați în grad cinci subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Conform conducerii ISU Arad, cei cinci au fost avansați în gradul militar următor înainte de expirarea stagiului minim în grad „pentru merite deosebite în executarea activităților“. Cei cinci subofițeri avansați sunt Ancuța Balog Cosmina, Angi Cornea, Ioan Tamaș, Florin Trifoi și Lucian Toc. Cei cinci subofițeri au fost avansați de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, a informat ISU Arad.

Autorul unei înșelăciuni, identificat

Polițiștii din Arad au identificat un bărbat bănuit de înșelăciune, printr-o platformă de cumpărături online. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 35 de ani, din Almaș, bănuit de înșelăciune. Acesta, în luna decembrie 2018, ar fi vândut pe o platformă de comerț online un telefon mobil în valoare de 500 de lei. În urma achiziționării telefonului mobil, cumpărătorul a constatat că acesta este inutilizabil. Contactând telefonic vânzătorul și explicându-i situația situația de fapt, vânzătorul s-a recomandat a fi altă persoană, solicitându-i cumpărătorului o întâlnire în Arad, pentru remedierea situației și returnarea banilor. Fiind prezent la ora și locul stabilite, partea vătămată și-a dat seama că a fost înșelată, anunțând de îndată organele de poliție. Prejudiciul a fost recuperat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Infrațiuni rutiere depistate de polițiști

Două persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere au fost depistate de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad. Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Andrei Șaguna din municipiu, făra a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, dar și sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, polițiștii din Frumușeni au depistat un bărbat de 60 de ani, din județul Timiș, în timp ce a condus un autoturism pe D.J. 682, pe raza localității Frumușeni, fără a avea acest drept. Pe numele celor depistați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.