Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Jandarmii au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a activităților ilicite de comerț, în zona piețelor din orașul Pecica și municipiul Arad, în scopul protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În timpul acțiunilor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 11.500 lei. „În fața unui centru comercial din municipiul Arad, jandarmii au depistat doi bărbați și o femeie, care ofereau spre comercializare trecătorilor, direct din portbagajul unui autoturism, 99 de parfumuri inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad. Având în vedere că  punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare constituie infracțiune, jandarmii au  întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar produsele contrafăcute au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor competente, în vederea continuării cercetărilor.

Incendiu la balastiera din Sâmbăteni

Un excavator de la o balastieră din localitatea arădeană Sâmbăteni a luat foc, joi, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Pentru stingerea incendiului a intervenit Detașamentul de Pompieri Arad, cu un echipaj de stingere și cinci subofițeri. Persoana care lucra cu utilajul a simțit miros de fum, apoi cabina a fost inundată de un fum dens. Bărbatul a reușit să se autoevacueze și a încercat să stingă focul cu ajutorul a două stingătoare. „În momentul sosirii echipajului, incendiul se manifesta violent și generalizat la excavator. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, utilajul arzând în proporție de 80 la sută“, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. Conform sursei citate, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit apărut în urma unei defecțiuni la instalația electrică.

Percheziții la contrabandiști

Polițiștii arădeni au efectuat două percheziții domiciliare la adresele unei femei de 60 de ani și a unui bărbat de 40 de ani, din localitatea Sânmartin, bănuiți de contrabandă cu țigări. La domiciliul femeii au fost găsite aproximativ 700 de pachete de țigarete netimbrate, în valoare de 6.880 de lei, susceptibile a proveni din contrabandă, dar și suma de 158 de lei, susceptibilă a proveni din comercializarea de țigarete, precum și înscrisuri. „Țigaretele, banii și înscrisurile au fost indisponibilizate de polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Atenție la curățenia de primăvară

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad avertizează populația despre faptul că lucrările de curățenie de primăvară pot avea consecințe tragice, dacă legea nu este respectată.   „În ultima perioadă, subunitățile ISU Arad au acționat pentru stingerea unui număr de 11 incendii de vegetație uscată și resturi menajere. Incendiile pe suprafețe cuprinse între 50 – 500 mp au fost stinse de echipajele de intervenție, fără a produce pagube semnificative, dar asta doar datorită faptului că a fost posibil accesul imediat cu autospecialele de intervenție și pentru că au fost anunțate în fază incipientă“, a informat ISU Arad. „Facem un nou apel la populație să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere fără respectarea măsurilor legale“, este apelul lansat de ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.