Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, care circula cu bicicleta pe o stradă din municipiul Arad, a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr.

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 13.55. Conform IPJ Arad, tânărul, în vârstă de 24 de ani, din comuna Socodor, a condus un autoturism pe strada Andrei Șaguna din municipiu, iar din cauza nepăstrării distanței laterale suficiente a acroșat un biciclist, de 77 de ani, din Arad, care se deplasa regulamentar pe același sens de mers. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, a mai informat IPJ Arad. Conform sursei citate, în acest caz vor fi continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Acțiune pentru prevenirea accidentelor

Polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au desfășurat, miercuri, o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în municipiu și pe DJ 709B, pe raza localității Șofronea. „Au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.845 de lei, dintre care 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar celelalte pentru alte abateri de la prevederile OUG 195/2002“, se menționează într-o informare a IPJ Arad. În timpul acțiunii au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric și una pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

La volan fără permis de conducere

Un bărbat care conducea un autoturism folosind un permis de conducere bulgăresc fals a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanapalota. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din județul Argeș, a fost identificat când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul  nu  deţine dreptul de a conducere. Cu privire la cele constatate, acesta a declarat că a obţinut documentul, în schimbul sumei de 400 de euro.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu. cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 179 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 151 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.