Ziarul electronic al arădenilor

Stiai ca prima impresie este foarte importanta? Iata cum sa ai un interviu de succes!

Pentru a ajunge sa ai job-ul la care visezi, trebuie sa treci, intai de toate, printr-un interviu de angajare. Foarte multe persoane au emotii si simt o teama puternica la prima discutie cu cineva din cadrul companiei, lucru care poate reduce sansele de reusita ale candidatului.

Daca vrei ca totul sa decurga perfect si ca rezultatul sa fie cel la care speri, este bine sa tii cont de sfaturile specialistilor in Resurse Umane. In general, acestia sunt cei care tin interviurile de angajare si care decid daca persoana din fata lor este cea potrivita pentru postul disponibil.

Primul sfat este: candideaza pentru un job pentru care esti calificat! Chiar daca visezi sa ajungi director la o banca, dorinta nu este suficienta. Ai nevoie si de abilitatile necesare pentru o astfel de slujba.

Deci, chiar daca comportamentul tau este impecabil in timpul discutiei, daca nu esti pregatit din punct de vedere profesional, nu vei avea sanse de reusita. Intra pe link-ul https://www.mynextjob.ro/locuri-de-munca-in-arad si vezi, mai intai, ce job-uri ti se potrivesc, iar apoi programeaza un interviu!

Iata ce recomanda specialistii HR pentru un interviu de succes:

* Informeaza-te in legatura activitatea companiei

Inainte de a participa la o discutie pentru postul disponibil asigura-te ca citesti despre companie si ca stii cele mai importante informatii despre activitatea acesteia, obiective si asa mai departe.

Poti afla aceste lucruri foarte simplu, chiar de pe site-ul oficial al firmei si de pe paginile de social media. In caz contrar, poti da impresia ca nu esti foarte interesat de job, iar angajatorii vor alege un alt candidat.

* Imbracate-te potrivit cu locul de munca

Daca interviul este pentru un post de barman intr-un club de noapte, nimeni nu se asteapta sa vii imbracat la costum, ba chiar este contraindicat. Insa, daca candidezi pentru un job intr-o banca, o tinuta alcatuita din blugi rupti si un tricou sport va lasa de dorit.

Pentru a nu da gres la acest capitol, este bine sa iei in considerare, in primul rand, domeniul de activitate, specificul companiei si informatiile pe care le descoperi despre aceasta si apoi, outfit-uri care te pun in valoare in mod discret, dar care nu iti provoaca disconfort.

De asemenea, este bine sa arunci o ultima privire in oglinda inainte sa intri in camera de sedinte, pentru a te asigura ca nu ti s-a intins machiajul, ca nu ai vreo pata vizibila, etc.

* Pregateste-ti raspunsuri pentru diferite intrebari

Nu ai de unde sa stii ce intrebari iti va pune persoana care te intervieveaza cu exactitate, dar este bine sa ai pregatite raspunsuri sincere si interesante pentru cele clasice, precum “Unde te vezi in 5 ani?”, “Care este job-ul ideal pentru tine?”, “De ce ai ales sa ai un interviu in cadrul companiei noastre”, “Care sunt 3 calitati si 3 defecte pe care le ai?” si asa mai departe.

De asemenea, in functie de domeniu, este posibil sa primesti intrebari-capcana, menite sa iti testeze logica si reactia in cazul unui task sub presiune.

* Pune intrebari

Interviul este, de fapt, un dialog, si vei fi apreciat daca arati ca te implici in discutie. Nu doar specialistul de Resurse Umane iti poate pune intrebari, ci si tu, mai ales legate de activitatea companiei, de oferta salariala, de mediul in care vei lucra si despre asteptarile angajatorilor.

Orice nelamurire si orice cerinta trebuie mentionata inca din acest stadiu initial, pentru ca ambele tabere sa fie multumite de alegerea facuta.

Tine cont de aceste sfaturi si pune-le in aplicare data viitoare cand esti in cautarea unui dream job!

sursa foto: www.pixabay.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.