Ziarul electronic al arădenilor

Stadionul „Francisc Neuman“, inaugurat simbolic

Noul stadion municipal „Francisc Neuman“ din Arad a fost inaugurat simbolic, joi, iar la eveniment a fost prezent și ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Marian Stroe, care s-a declarat „impresionat“ de construcţie.

Stadionul municipal, construit în ultimii cinci ani pe locul fostei arene UTA, este în proceduri de recepţie parţială a lucrărilor, pentru că mai sunt unele finisaje de realizat, însă autorităţile locale au dorit să marcheze faptul că vineri va avea loc primul meci oficial pe noua arenă.

Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a spus că lucrarea a fost finanţată exclusiv din bugetul local, cu 14 milioane de euro, şi însumează peste 12.300 metri cubi de beton turnat şi 2.250 de tone de armătură şi structură metalică.

Ministrul Ionuţ Marian Stroe a spus că stadionul este un model pentru sportul românesc şi, la fel ca altele realizate în ultimii ani, ar trebui să intre în circuitul marilor competiţii.

„Pentru sportul românesc nu este doar încă un stadion la standarde europene, reprezintă în primul rând un obiectiv care să ofere infrastructură înaltei performanţe, unei echipe de tradiţie în sportul românesc. (…) Doresc să aducem aceste bijuterii, aceste stadioane, într-un circuit al marilor competiţii, le oferi locul potrivit, le foloseşti eficient, le pui în valoare, le rentabilizezi din punct de vedere economic şi sportiv, organizezi mari competiţii. Aradul se poate înscrie cu aceasta arenă în circuite ale competiţiilor sportive interne şi internaţionale“, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, citat de Agerpres.

Stadionul „Francisc Neuman“ are 12.584 de locuri, tribune acoperite, instalaţie de nocturnă cu 174 de proiectoare şi o suprafaţă a arenei de 6.031 metri pătraţi. Conform administraţiei locale, „îndeplineşte toate condiţiile pentru competiţii interne şi internaţionale“.

UTA va disputa vineri, de la ora 21.00, primul meci pe acest stadion, adversar fiind FC Voluntari.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.