Ziarul electronic al arădenilor

Sprijin financiar pentru Aeroportul Arad, acordat de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va fi acordat sprijin financiar pentru 12 aeroporturi regionale din ţară, afectate în perioada pandemiei.

„Transportul aerian a fost cel mai afectat în această perioadă de criză. De aceea, vom aproba cadrul pentru sprijinul financiar pentru 12 aeroporturi regionale, ce va consta în alocarea a 84 de milioane de lei. Sunt fonduri care vor sprijini aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea“, a spus Ciucă.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, analizat în şedinţa de marţi, sprijinul financiar se va acorda pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic până în 3.000.000 de pasageri pe an pentru care consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară, pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru aeroporturile regionale cu un trafic între 200.000 şi 3.000.000 pasageri pe an, bugetul maxim alocat este de 42.544.000 lei, iar pentru cele cu un trafic situat sub 200.000 pasageri pe an, bugetul maxim este de 41.494.000 lei.

Aeroportul Internațional Arad va primi un sprijin financiar în valoare de 7,9 milioane de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.