Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean Arad: 40 de angajați și-au depus demisia sau se pensionează, peste 120 sunt în concediu medical

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat, miercuri, că 40 de angajați și-au depus demisia sau dosarul de pensionare, iar peste 120 sunt în concediu medical.

„40 de angajați ai SCJU Arad, dintre care 31 de cadre medicale, și-au depus demisia sau dosarul de pensionare. Dintre aceştia 14 sunt medici. La această oră avem 127 de angajați în concediu medical. Numărul angajaților SCJU Arad – personal medical și auxiliar: medici – 371, rezidenti – 315, asistenți – 985, infirmieri – 387, brancardieri – 64“, se arată în informarea transmisă de Spitalul Clinic Județean Arad.

Managerul Spitalului Clinic Județean Arad, Carmen Lucuţa, a spus, miercuri, că unitatea poate face faţă în momentul de faţă cu personalul existent, pentru că are puţini pacienţi internaţi pe toate secţiile, respectiv 347, în cele 1.330 de paturi.

Totuşi, a declarat managerul spitalului, există un deficit de medici la ATI, unde sunt doar zece specialişti angajaţi, dar şi de Boli Infecţioase. SCJU are şase medici de Boli Infecţioase, dar miercuri nu era niciunul disponibil, toţi fiind în concedii medicale.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a inspectat, miercuri după-amiază, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar la final a declarat că a găsit „un personal cu moralul scăzut“.
În urma vizitei de la spital, Nelu Tătaru a declarat că a vrut să vadă „traseul unui pacient care este adus la spital în Arad fără să ştie că este pozitiv“.

„Am găsit un personal cu un moral relativ scăzut (…) Medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui efectiv să ne gândim la cei din Arad“, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat cum îşi explică demisia unor cadre medicale de la SCJU Arad, Nelu Tătaru a spus că ar putea avea legătură cu infectarea unor angajaţi.

„La început au fost cazuri neidentificate asimptomatice, cu simptome nespecifice, care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi am ajuns unde am ajuns astăzi“, a spus Tătaru.

Referitor la cadrele medicale din Spitalul Județean Arad care şi-au depus demisia, preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat că este vorba de „persoane vulnerabile“.

„Sunt cadre medicale la vârsta de pensionare sau peste această vârstă, iar restul care nu îndeplinesc condiţia de pensionare sunt totuşi aproape de această vârstă. Familiile le-au cerut să se retragă, pentru a elimina expunerea“, a declarat Şandru.

Liderul sindical a mai spus că îndeamnă cadrele medicale să nu recurgă la demisie şi „să se comporte cu profesionalism, dar nici să nu accepte să îşi desfăşoare activitatea fără echipamente de protecţie“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.