Ziarul electronic al arădenilor

Şoferul care a abandonat un TIR plin cu ţigări, propus pentru arestare preventivă

Şoferul care a abandonat un TIR plin cu ţigări şi a fugit în momentul în care poliţiştii l-au oprit în trafic, în 25 mai, identificat de anchetatori miercuri, a fost reţinut şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Cazul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Lungu, a declarat, pentru Agerpres, că suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore în urma audierilor care au avut loc miercuri, urmând să fie propus pentru arestare preventivă pentru contrabandă.

Suspectul are 39 de ani şi s-a dus singur la poliţie, însoţit de avocat, pentru a spune că el este cel care fugise şi abandonase ţigările, după ce a fost căutat timp de o săptămână.

Surse apropiate anchetei declaraseră, luni, pentru Agerpres, că în timp ce era verificat în trafic, şoferul camionului le-a înmânat poliţiştilor nişte documente ale autovehiculului, iar când aceştia i-au solicitat şi documentele personale, a spus că trebuie să le caute în bord. Poliţiştii ar fi mers până la maşina de intervenţie pentru a verifica transportul, iar şoferul s-ar fi strecurat afară din cabină şi ar fi fugit pe câmp.

Aceleaşi surse afirmaseră că, în mod contrar unor speculaţii apărute în presă, autocamionul cu ţigarete nu a fost dus în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crişan, care a fost ucis de explozia maşinii sale, sâmbătă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Camionul a fost dus în curtea altei societăţi, la care apelează poliţiştii în astfel de cazuri, pentru a putea face inventarul mărfurilor de contrabandă.

Anterior, în comunicatul de presă transmis în 25 mai de IPJ Arad pe marginea acestui caz, se arăta că „în momentul legitimării, şoferul autotrenului a fugit de la faţa locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic“.

„Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate“, au precizat reprezentanţii IPJ Arad, în urmă cu o săptămână.

Cele peste 320.000 de pachete cu ţigări descoperite de poliţiştii arădeni în camionul oprit în trafic erau ascunse în spatele unor borcane transportate în paleţi. Întreaga cantitate, precum şi camionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.