Ziarul electronic al arădenilor

Slujbă de pomenire a Regelui Mihai, oficiată la Castelul de la Săvârşin

O slujbă de pomenire la trei ani de la moartea Regelui Mihai va fi oficiată, sâmbătă, în aer liber, fără public, la Castelul de la Săvârşin.

„Familia Regală şi-ar fi dorit să-l pomenească pe Regele Mihai la mormântul din Necropola Regală de la Curtea de Argeş. Din păcate, în împrejurările actuale, parastasul la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, în prezenţa Familiei Regale, nu va avea loc. În aceste momente îngrijorătoare pentru noi toţi, avem nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de semenii noştri.

Deşi suntem tulburaţi după aproape un an de la declanşarea pandemiei, trebuie să fim responsabili şi să continuăm să respectăm regulile autorităţilor pentru a avea sărbători de Crăciun mai sigure şi liniştite. Cu calm şi raţiune, putem dovedi că suntem o forţă capabilă să învingă!“, a transmis Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Potrivit sursei citate, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu se află la Săvârşin în această perioadă şi vor participa, în Satul Regal, la un parastas închinat Regelui Mihai, sâmbătă, 5 decembrie, la ora 12.00.

Slujba de pomenire va fi oficiată în aer liber, la Castelul de la Săvârşin, de parohul bisericii ortodoxe din localitate, părintele Călin Mădăluţă, fără prezenţa publicului, mai precizează Casa Regală.

Regele Mihai a murit în 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

În data de 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.