Ziarul electronic al arădenilor

Sezonul estival la Plaja Ghioroc se încheie cu un concert al artistului internaţional Haddaway

Sezonul estival la Plaja Ghioroc se încheie duminică, cu un concert susţinut de artistul internaţional Haddaway, pe o scenă amplasată chiar lângă lacul devenit în ultimii ani o atracţie pentru turişti.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat că sezonul se încheie odată cu terminarea manifestării „Ghioroc Summer Fest“, care a început în iunie.

Duminică, începând cu ora 18.30, pe Plaja Lacului Ghioroc vor urca pe scenă artişti locali, iar de la ora 21,00 va susţine un concert Haddaway.

Artistul internaţional va încasa un onorariu de 9.500 de euro, plătit din bugetul „Ghioroc Summer Fest“ pe acest an (buget local şi parteneri privaţi).

Concertul se va încheia cu focuri de artificii, după care va avea loc Afterparty cu DJ Mike Kross şi DJ PAO.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele.

Conform edilului, numărul vizitatorilor la Plaja Ghioroc a crescut cu 10% în acest sezon, faţă de anul trecut, respectiv la 120.000 de turişti.

„Luna iunie a fost foarte ploioasă şi nu am avut vizitatori, dar cu toate acestea am depăşit numărul turiştilor veniţi la Ghioroc anul trecut, ceea ce arată că interesul este în creştere“, a spus primarul.

Plaja Ghioroc este supranumită „Litoralul Vestului“ şi se află la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Arad. Lacul are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, iar plaja cu nisip este folosită de zeci de ani de turişti, însă abia în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private majore.

Plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.