Ziarul electronic al arădenilor

Sesizare la Poliţie după ce autocolante electorale au fost lipite pe retrovizoarele unor maşini

Reprezentanţii PNL Arad au depus, duminică, o sesizare la Poliţie după ce pe zeci de maşini din oraş au fost lipite, pe oglinzile retrovizoare, autocolante electorale pe care sunt tipărite sigla partidului şi îndemnul pentru a se vota PNL, dar partidul neagă orice implicare şi acuză că adversari politici au recurs la acest gest pentru a enerva electoratul.

De dimineaţă, deci de şoferi din zona străzii Călimăneşti, din municipiu, şi-au găsit pe oglinzile maşinilor autocolante pe care este scris „Votaţi PNL” şi apar fotografiile europarlamentarului Gheorghe Falcă şi primarului Călin Bibarţ, ambii candidaţi pentru noi mandate.

Mai mulţi oameni au sunat la PNL pentru a se plânge, iar mai departe organizaţia judeţeană a partidului a sesizat Poliţia.

„La data de 9 iunie, în jurul orei 9.00, poliţiştii arădeni au fost sesizaţi despre faptul că, pe o stradă din municipiu, pe oglinzile mai multor maşini, au fost lipite autocolante cu fotografiile a doi candidaţi. În prezent, se fac verificări cu privire la aspectele sesizate şi luarea măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Claudia Iuga.

Contactat de Agerpres, preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că va sesiza şi Biroul Electoral Municipal şi Biroul Electoral Judeţean.

„Considerăm că în spatele acestei acţiuni sunt adversari politici. Este un gest făcut pentru a enerva oamenii, pentru ca ei să învinovăţească PNL. Vă daţi seama că acele autocolante se dezlipesc greu de pe oglinzi şi obturează vizibilitatea…”, a spus Falcă.

El a adăugat că în ultimele zile PNL a fost vizat şi de o campanie cu fluturaşi care denigrau candidaţii partidului din Arad.

În judeţul Arad, au fost înfiinţate 440 de secţii de votare, din care 115 în municipiul Arad, iar 262 de persoane candidează pentru funcţia de primar în cele 10 oraşe şi 68 de comune din judeţ. Pe listele electorale permanente sunt înregistrate 380.215 de persoane cu drept de vot pentru alegerile locale şi 380.161 pentru europarlamentare. Au fost tipărite 418.909 buletine de vot pentru alegerile pentru Parlamentul European şi 421.070 de buletine de vot din fiecare tip pentru alegerile locale.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.