Ziarul electronic al arădenilor

Semifinală a selecției naționale pentru Eurovision Song Contest 2019, organizată la Arad

Prima seminifinală a selecției naționale pentru ediția de anul viitor a Eurovision Song Contest, cel mai mare concurs muzical din Europa, se va desfășura la Arad.

Inițiativa organizării acestui eveniment la Arad aparține Televiziunii Române.

Pentru organizarea semifinalei, în luna ianuarie, la Arad, evenimentul va fi introdus în calendarul actiunilor cultural-artistice şi sportive pentru anul 2019 ale municipiului Arad,  organizate ca, și coorganizator, prin Centrul Municipal de Cultură.

La următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, consilierii vor trebui să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 300.000 lei, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de coorganizare a semifinalei. Banii urmează să fie alocați în bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad, pentru anul 2019.

„Municipiul Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, se obligă să suporte cheltuielile legate de afișe, invitații, badge-uri/premii, obiecte promoționale; să suporte cheltuielile ocazionate de plata onorariilor; să suporte cheltuielile de prestări servicii necesare organizării evenimentului; să suporte cheltuielile de deplasare, respectiv transportul, masa și cazarea pentru juriu, concurenți, prezentatori, scenarist“, se menționează în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali.

La rândul ei, Societatea Română de Televiziune se obligă să realizeze pentru fiecare dintre concurenți intro și postcarduri care să valorizeze orașul gazdă prin imagini care să includă cele mai reprezentative locații, monumente și tradiții locale.

De asemenea, SRTv se mai obligă să suporte o parte dintre cheltuielile de organizare ale evenimentului, altele decât cele care vor fi acoperite din bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad.

„Eurovision Song Contest 2019 este cel mai mare concurs muzical din Europa, concurs prin care se stimulează participarea unor interpreți cu voci foarte bune și pentru a încuraja prezența unor creatori și compozitori de valoare. Ediția 2019 a semifinalei Selecției Naționale pentru acest concurs constituie un bun prilej de promovare a imaginii municipiului Arad, atât în ţară cât şi în străinătate“, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Televiziunea Română a anunțat că în 20 decembrie urmează să fie anunţaţi semifinaliştii acestei competiţii.

În premieră, selecția națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectatori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019, iar etapa finală va avea loc în luna februarie 2019.

Sub sloganul „Dare to dream/Împlinește visul”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, în Israel, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediția din 2019 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.