Ziarul electronic al arădenilor

Se redeschid locurile de joacă în aer liber, piețele auto și târgurile săptămânale

Activitățile pe terenurile de sport și locurile de joacă pentru copii din Arad, situate în aer liber, se vor relua de la 1 iunie, iar tot de la aceași dată se reia activitatea în Piața Obor, dar și în piețele și târgurile auto, precum și în piețele și târgurile săptămânale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a adoptat, sâmbătă, o Hotărâre ce cuprinde măsuri de ridicare a unor restricţii impuse din cauza epidemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2020, se reia activitatea pe terenurile de sport și locurile de joacă pentru copii situate în aer liber, precum și în zona din Parcul „Mihai Eminescu”, în care se află amplasat mobilierul urban destinat jocurilor de șah, table, remi etc., cu luarea măsurilor de distanțare socială și de igienă, inclusiv de dezinfecție.

De asemenea, începând cu data de 1 iunie 2020 se reia activitatea în Piața Obor din municipiul Arad, în piețele și târgurile auto, în piețele și târgurile săptămânale, precum și a celor cu program zilnic, în interiorul halelor Complexului comercial „Jackson”, cu luarea măsurilor de distanțare socială și de igienă, inclusiv de dezinfecție.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 1 iunie 2020, magazinele alimentare, hipermarketurile, supermarketurile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale își reiau activitatea, cu excepția celor situate în centrele comerciale cu suprafața mai mare de 15.000 mp (care rămân închise), își stabilesc programul în funcție de orarul avizat de către autoritățile administrației publice locale, cu luarea măsurilor de distanțare socială și de igienă, inclusiv de dezinfecție.

„Administratorii spațiilor au obligația de a actualiza permanent și de a afișa la loc vizibil regulile impuse de Institutul Național de Sănătate Publică, privind organizarea și desfășurarea activităților în aceste spații“, se arată în documentul adoptat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.