Ziarul electronic al arădenilor

Școlile din municipiul Arad trec în scenariul galben din cauza incidenţei cazurilor COVID-19

Toate şcolile din municipiul Arad vor organiza cursurile conform scenariului galben, începând de miercuri, din cauza incidenţei COVID-19 în oraş, care a ajuns la 1,27 de cazuri la mia de locuitori.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad, Marius Gondor, a declarat, marţi, că decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei situaţiei răspândirii noului coronavirus în ultimele 14 zile.

„Direcţia de Sănătate Publică Arad ne-a transmis o rată de incidenţă de 1,27, iar asta înseamnă că ciclul primar, clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge fizic la şcoală, iar din clasele intermediare, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, vor merge doar o jumătate din clasă la şcoală, jumătatea cealaltă fiind acasă şi li se va transmite lecţia online, urmând ca săptămâna viitoare cele două jumătăţi să-şi schimbe rolul“, a spus Gondor.

El a precizat că în scenariul galben vor funcţiona şi şcoli din alte localităţi în care incidenţa cazurilor a crescut. În total, 173 de şcoli din tot judeţul, inclusiv cele din municipiul Arad, vor funcţiona în scenariul galben în următoarea perioadă.

În scenariul roşu vor funcţiona 17 formaţiuni de studiu, adică grupe de grădiniţe sau clase de elevi, de la unităţi de învăţământ în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 la profesori sau copii.

Totodată, în patru şcoli vor fi în scenariul roşu ciclurile gimnazial sau liceal.

În scenariul verde vor rămâne 270 de unităţi şcolare din judeţ.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.