Ziarul electronic al arădenilor

Șase localități din județul Arad intră în scenariul roșu. A fost depăşită incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori

Șase localități din județul Arad intră, începând de miercuri, în scenariul roșu, ca urmare a depășirii incidenței de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de COVID-19.

Decizi a fost luată, marți, în ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În hotărârea adoptată se arată că, față de ședința CJSU din data de 23 octombrie, s-a constatat că fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în localitățile Almaș, Cărand, Livada, Șagu, Vinga și Zărand.

Astfel, acest localități vor intra, timp de două săptămâni, în scenariul roșu.

Printre măsurile decise de CJSU pentru aceste localități, care intră în vigoare de miercuri, este obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani în toate spaţiile publice închise şi deschise, aglomerate şi neaglomerate.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă de sâmbătă, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a mai anunțat marți, că a fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1.000 de locuitori în Lipova, Pecica, Sebiș, Bârsa, Brazii, Felnac, Zădăreni și Zimandu Nou.

„Conform Hotărârii de Guvern nr. 856 care prelungește starea de alertă, restricțiile se aplică pe fiecare unitate-administrativ teritorială în funcție de incidență, pe o perioadă de 14 zile. E important de știut că DSP aduce la cunoștința CJSU dacă se depășesc pragurile de incidență în anumite localități, iar în urma hotărârii CJSU se aplică restricțiile pe 14 zile, indiferent dacă rata incidentei scade sub prag oricând în cele 14 zile. Reevaluarea situației se face in a 14 zi. Dacă pentru o localitate incidența crește în pragul superior în cele 14 zile (de ex. trece de 3 din intervalul 1,5 – 3), DSP anunță CJSU și va fi dată hotărâre pentru acea localitate ți se vor aplica noile restricții pe o durată de 14 zile, din a doua zi de după data hotărârii“, au explicat reprezentanții Prefecturii Arad.

VEZI Anexa la Hotararea CJSU nr. 65 din 27.10.2020

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.