Ziarul electronic al arădenilor

Dosare penale şi amenzi, după protestele din ultimele zile de la Arad

Poliţiştii au aplicat peste 120 de amenzi, în ultimele trei zile, şi au întocmit zece dosare penale în urma protestelor care au avut loc în municipiul Arad faţă de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Cele 123 de amenzi aplicate însumează aproximativ 50.000 de lei, iar majoritatea au fost date pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Au mai fost aplicate amenzi privind circulaţia pe drumurile publice sau pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice, fiind vizaţi şoferi care au claxonat insistent în timpul marşurilor cu autovehicule.

Potrivit IPJ Arad, mai mulţi cetăţeni au reclamat că în timpul protestelor „un număr mare de autoturisme a tulburat ordinea publică“, iar în baza imaginilor înregistrate, vor fi identificaţi şi cei care încă nu au fost sancţionaţi.

„Pentru infracţiunile de zădărnicirea combaterii bolilor şi instigare la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, au fost întocmite 10 dosare penale, pentru fapte săvârşite în perioada 28 martie – 1 aprilie, în contextul manifestărilor neautorizate“, a informat IPJ.

Pentru perioada sfârşitului de săptămână, efectivele de poliţie, jandarmi şi poliţie locală au anunţat că vor lua măsuri „împotriva tuturor manifestanţilor care ar putea perturba climatul de ordine şi siguranţă publică“.

„Reiterăm faptul că blocarea căilor de acces sau a segmentelor rutiere constituie infracţiune, iar poliţia arădeană va aplica legea cu fermitate, inclusiv prin impunerea unor măsuri privative de libertate persoanelor care încalcă cadrul legal, în situaţia în care se va impune acest lucru“, a mai transmis IPJ.

În ultimele zile, în Arad au avut loc proteste la care au fost sute de persoane, iar participanţii s-au manifestat zgomotos, folosind claxoanele vehiculelor, vuvuzele sau chiar petarde.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.