Ziarul electronic al arădenilor

Rochia neagră – o clasică a modei, un simbol al eleganței

Există piese vestimentare despre care se spune că sunt „must have” – adică ele nu pot și nu vor lipsi dintr-o garderobă completă. Rochia neagră este un astfel de articol și nici nu e de mirare, pentru că te salvează în cele mai complicate situații și e potrivită cu toate constituțiile și formele.

Trendurile vin și pleacă, dar rochia neagră a rămas un articol vestimentar feminin prin excelență, deosebit de complex în simplitatea lui și un simbol al modei de cel mai bun gust.

Versatilitatea rochiei negre: un articol clasic, mereu chic

Dacă noțiunile și conceptele de fashion te preocupă câtuși de puțin, atunci nu e loc de îndoială: the little black dress îți sună cunoscut. Versatilă prin excelență, ușor de accesorizat, sofisticată, dar accesibilă, rochia neagră nu și-a pierdut nicio clipă poziția de articol vestimentar atemporal.

Fără îndoială, rochia neagră este un articol clasic, dar croiul s-a schimbat semnificativ odată cu trecerea timpului, cunoscând multiple variațiuni.

De la croiuri clasice, la croiuri moderne

Audrey Hepburn purta o rochie neagră superbă, marca Givency, cu mănuși lungi și perle –  o combinație clasică absolut sublim. Înainte de ea, Coco Chanel a purtat rochia neagră „originală”, urmată de Marilyn Monroe.

După ele, sunt reprezentative rochiile purtate de Lady Diana și Victoria Beckham.

Începând cu 2012, cele mai populare rochii negre au fost purtate pe covorul roșu, de vedete precum Beyonce și Angelina Jolie – și au devenit lungi, de gală, cu multe detalii și pliuri sofisticate.

Chiar dacă stilul s-a schimbat, a evoluat, caracterul iconic s-a meținut.

Câte rochii negre, atâtea stiluri

Poți oricând să alegi rochii elegante de pe Foggi.ro sau alte site-uri de profil, și să le porți cu pantofi stiletto, de pe mulți centrimenti înălțime.

Însă nu te oprește nimeni să optezi pentru rochii negre cu accente rock sau sport, pe care să le potrivești cu cizme cu ținte, bocanci sau pantofi sport.

În funcție de stilul propriu sau ocazie, versatilitatea rochiei negre îți vine mereu în ajutor. Poți să obții o ținută casual, sau poți accesoriza rochia ca pentru covorul roșu.

Dacă stilul clasic nu te reprezintă și nu simți că ți se potrivește, iată cum poți accesoriza o rochie neagră, pentru ținute efervescente:

  • accesorii aurii: fie că sunt cercei, o geantă sau o brățară, ele sunt alegerea perfectă pentru un look sofisticat, luxos;
  • curele colorate: în funcție de eveniment și intenție, o curea îți va accentua talia și va aduce un plus de culoare și de viață ținutei;
  • dacă ești cu adevărat îndrăzneață și excentrică, ciorapii colorați îți vor pune în evidență picioarele și îți vor garanta ținute unice, care nu vor trece niciodată neremarcate;
  • rochiile cu bretele pot fi purtate cu cămăși pe dedesubt, în anotimpurile mai reci (dar nu numai) – e un look actual și trendy, dar nu și confortabil pentru toată lumea;
  • alegerea încălțămintei are potențialul să transforme complet ținuta, mai ales că va accentua sau va complementa simplitatea negrului – așa că acordă-i ceva mai multă atenție.

Eleganță, feminitate, rafinament – toate acestea și multe altele se vor regăsi într-o ținută având în componență o rochie neagră. Oricând te vei afla în impas, cu o rochie neagră, simplă, vei salva situația – așa că asigură-te că face parte din garderoba ta.

sursa foto: unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.