Ziarul electronic al arădenilor

Cum să ai grijă de frigiderul tău și să-l păstrezi curat și igienic, având grijă de sănătatea întregii familii

Frigiderul este un aparat casnic întâlnit, în prezent, în orice gospodărie, conservând alimentele și menținându-le proaspete, pentru ca acestea să fie comestibile mai mult timp.

Cu toate astea, pentru alimente proaspete, nu este necesară doar introducerea frigiderului în priză, ci și întreținerea acestuia, având în permanență grijă ce fel de alimente depozitezi în el și menținând, înăuntrul dar și în afara lui, o curățenie ca la carte.

Ce să nu păstrezi în frigider, dar și cum să-l păstrezi curat și igienic

Sunt alimente care nu ar trebui păstrate în frigider, și din cauza faptului că își pot altera proprietățile, dar și din cauză că pot împrăștia în tot aparatul, mirosul lor puternic, ce le caracterizează. Printre alimentele pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigiderul sau combina frigorifică, pe care le poți achiziționa chiar și on-line, de la Altex, se numără: castraveții, ardeiul gras, murăturile, roșiile, citricele, pâinea, conservele, ciocolata și, nu în ultimul rând, din cauza mirosului lor, ceapa sau usturoiul.

Un aspect foarte important este faptul că niciodată nu trebuie să bagi în frigider mâncarea fierbinte sau caldă. Așteaptă până ce aceasta ajunge la temperatura camerei, întrucât, băgând o oală de ciorbă pe care abia ai luat-o de pe foc, se pot întâmpla următoarele lucruri:

  • Aburul pe care îl emană oala fierbinte, se condensează și ajunge pe pereții combinei frigorifice sau a frigiderului, formând astfel picături care, datorită temperaturii reci, pot să devină gheață.
  • Dacă introduci alimente calde sau fierbinți, temperatura din interiorul frigiderului sau combinei frigorifice, va scădea imediat, din cauza căldurii emanate de alimentele calde. Scăzând temperatura din interiorul aparatului, acesta va trebui să încerce să o readucă la valoarea la care este setat aparatul, funcționând astfel mult mai intens și consumând o cantitate mai mare de energie decât de obicei, ceea ce, în timp, poate face ca aparatul să nu mai funcționeze așa cum ar trebui, tocmai din cauza acestor variații de temperatură și a efortului mare pe care îl depune pentru a ajunge din nou, rapid, la temperatura de dinainte de introducerea alimentelor calde.
  • Acum ca ai văzut ce nu ar trebui să introduci în frigider, este timpul să descoperi și cum să-l cureți:
  • Scoate-l din priză, depozitează alimentele într-un loc răcoros sau în cutii ori pungi care sa le mențină reci și lasă-l să se dezghețe, așezând pe jos, la picioarele lui, prosoape care să absoarbă umezeala ce se va scurge odată cu dezghețarea aparatului;
  • Cât timp se dezgheață frigiderul, tu poți curăța tăvile, rafturile ori sertarele acestuia, cu apă și detergent de vase. Recomandat ar fi să nu folosești detergenți puternici ori alte substanțe concentrate, soluții abrazive, bureți din sârmă sau alte produse care ar putea deteriora materialul interior ori exterior al frigiderului sau care ar putea emana mirosuri ori substanțe puternice care să rămână impregnate în interiorul frigiderului; De asemenea, nu introduce accesoriile din interior în apă caldă sau fierbinte, deoarece, în momentul în care se face contactul cu apa caldă, accesoriile reci, tocmai scoase din frigider, pot crăpa;
  • Exteriorul și interiorul frigiderului se vor curăța cu o cârpă umezită în apă și detergent de vase; Cârpele din microfibră sunt excelente pentru că asigură o curățare eficientă;
  • Partea din spate a aparatului este foarte delicată, așa că folosirea apei ori a altor substanțe, este exclusă. O lavetă uscată și o foarte mare atenție este de ajuns;

Cam aceștia ar fi pașii pentru a obține un frigider curat, în care alimentele tale să se păstreze în condiții optime, dar și pentru a păstra aparatul cât mai mult timp posibil, întrucât, un frigider sau o combină frigorifică, neîngrijite, pot avea o durată de viață mult mai mică, în comparație cu aceleași produse, păstrate însă și întreținute așa cum trebuie.

sursa foto: pixabay.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.