Ziarul electronic al arădenilor

Restricţii de tonaj din cauza caniculei pe drumurile naţionale din județul Arad

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor avea restricţii de circulaţie din cauza caniculei pe sectoare de drum naţional de pe raza a 21 de judeţe, până miercuri, în intervalul orar 12.00 – 20.00, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, în perioada 17 – 19 iulie, restricţiile de tonaj vor fi valabile în judeţele: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Bihor, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

În schimb, pe sectoarele de drumuri expres şi autostrăzi din administrarea CNAIR. traficul se va desfăşura în condiţii normale.

„Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat. Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă“, se menţionează în comunicat.

CNAIR precizează că măsurile adoptate se vor aplica cu excepţii, precum: transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi poştale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole, transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care compania are contracte de lucrări în derulare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.