Ziarul electronic al arădenilor

Reguli de organizare atunci când vrei să-ți renovezi casa

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, este obligatoriu ca înainte de a te apuca de treabă să te te organizezi cât mai bine. Organizarea corectă presupune stabilirea unui buget, a timpului zilnic alocat pentru renovare, dar și alegerea materialelor de construcții sau anticiparea unor situații neprevăzute.

Așadar, iată câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont, pentru a organiza practic și eficient renovarea casei tale.

Stabilirea unui plan de renovare

Multe persoane consideră că prima regulă de organizare în vederea renovării locuinței este stabilirea bugetului, dar specialiștii în domeniu recomandă ca prim pas realizarea unui plan care să cuprindă întregul proces – de la stilul în care vrei să renovezi casa, până la materialele folosite și finisaje. În acest sens, cea mai rapidă soluție ar fi să te documentezi din revistele de specialitate, de pe internet sau direct de la profesioniști. Astfel, aduni toate informațiile utile și decizi cum ai vrea să arate totul în final – planul de renovare este gata.

Stabilirea bugetului

Acum, după ce ai realizat planul de „bătaie”, te poți gândi la un buget realist. Este foarte important ca acesta să fie corect calculat, ceea ce înseamnă că ar trebui să iei în considerare multe costuri, de la achiziția materialelor, până la mâna de lucru sau apariția unor situații neprevăzute (stricăciuni minore involuntare, un necesar mai mare de material decât cel estimat etc.). Având în vedere aceste aspecte, este indicat să adaugi 15-20% în plus la bugetul inițial, pentru acoperirea surprizelor neplăcute.

Alegerea materialelor și uneltelor

Dacă alegi să renovezi locuința singur, atunci cu siguranță vei avea nevoie de diverse unelte pe care probabil nu le ai în casă. Poți găsi toate materialele necesare la un magazin de unelte, iar când le alegi trebuie să te asiguri că sunt de calitate. În acest fel, vei avea garanția că nu va trebui să-ți renovezi anual locuința. Dacă ai un buget foarte limitat, atunci este mai bine să amâni un timp lucrările de renovare sau să renovezi doar o parte din casă. În niciun caz nu cumpăra materiale ieftine și de proastă calitate!

Verificarea instalațiilor

Este o regulă vitală în momentul în care începi să renovezi casa, iar lucrările la sistemul electric, cel sanitar și de gaze ar trebui efectuate în mod corect, pentru evitarea problemelor ulterioare. Astfel de lucrări implică riscuri majore pentru siguranța ta și a familiei tale, iar după finalizarea lucrărilor este important ca instalațiile să fie verificate din nou, cu atenție.

Stabilirea etapelor renovării

Ordinea de efectuare a lucrărilor este la fel de importantă precum calitatea materialelor și ar trebui stabilită precis chiar de la început. Este recomandat să verifici în prealabil dacă nu cumva instalația electrică sau conductele din pereți ar trebui reabilitate înainte de a zugrăvi, de exemplu. Dacă vei respecta această ordine, lucrările vor fi organizate și implicit se vor desfășura mai ușor.

Alegerea echipei potrivite pentru renovare

Nu este indicat să angajezi prima echipă de muncitori pe care o găsești. Alegerea acesteia este vitală pentru o renovare de calitate, motiv pentru care ar trebui să ceri și recomandări de la rude sau prieteni. Cele mai importante aspecte care ar trebui să te intereseze, pe lângă partea financiară, este seriozitatea echipei – să poți lua contact cu ea oricând, să finalizeze renovarea la timp și să ofere o garanție a calității lucrărilor.

Așadar, renovarea casei nu presupune doar alegerea mobilei sau a culorilor din camere, spre exemplu, ci și implicarea ta în toate aspectele menționate mai sus. Astfel, te vei asigura că lucrările vor fi de calitate, sigure, finalizate la timp și reușite din punct de vedere estetic.

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-pencil-1388944/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.