Ziarul electronic al arădenilor

Regele Mihai a fost pomenit în Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Miercuri, 5 decembrie 2018, la împlinirea unui an de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad.

Din sobor au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Pr. Gheorghe Gogan şi Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La slujbă au participat cei doi copreşedinţi ai Societăţii Amicii Regelui Mihai, Tiberiu Dekany şi Artur Chomiuc, precum și alte zeci de persoane.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, condus de prof. Marius-Martin Lăscoiu.

Copreședintele Asociației, Tiberiu Dekany, i-a mulțumit Chiriarhului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru slujba de pomenire și frumoasa evocare a personalității Regelui Mihai al României, preoţilor slujitori, elevilor seminarişti și și-a exprimat recunoștința față de toți participanţii la slujba de pomenire.

***

Regele Mihai a murit în 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

În data de 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.