Ziarul electronic al arădenilor

Razie a polițiștilor rutieri, în municipiul și județul Arad

Polițiștii rutieri și de ordine publică, din municipiul și județul Arad, au desfășurat, în ziua de 21 ianuarie, câte o acțiune cu efective mărite, în mediul rural, în intervalul orar 15.00 – 18.30, respectiv în mediul urban, între orele 19.00 – 22.30.

Activitățile s-au desfășurat în toate localitățile din județ, precum și în municipiu.

Ca urmare a neregulilor constatate, 307 conducători de vehicule au fost  sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de aproximativ 147.000 de lei, dintre care 125 pentru depășirea vitezei legale de deplasare, 28 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului, 14 pentru conducere sub influența alcoolului (îmbibație alcoolică de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), iar celelalte pentru alte abateri.

31 de conducători auto au rămas fără permis. Dintre aceștia, 14 pentru consum de alcool, 7 pentru depășirea vitezei legale, 4 pentru depășire neregulamentară, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și unul pentru conducere agresivă.

Au mai fost constatate 3 infracțiuni al regimul circulației rutiere: 2 pentru conducere sub influența alcoolului  (îmbibație alcoolică de peste 0,40 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și unul pentru conducere fără permis.

Acțiunile polițiștilor pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere se desfășoară permanent, atât în municipiu, cât și în județ.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.