Ziarul electronic al arădenilor

Rapid are parte de un sezon extraordinar în Liga 1. Ce s-a întâmplat?

Rapid este una dintre echipele de tradiție din fotbalul românesc și cu siguranță că majoritatea microbiștilor s-au bucurat să îi revadă pe giuleșteni reveniți în Liga 1.

Nici nu mai conta neapărat ce performanțe vor face sau ce rezultate vor avea, una dintre echipele de tradiție din campionatul românesc s-a întors.

Cu toate acestea, Rapid nu doar că a revenit în Liga 1, însă pare să traverseze o perioadă extraordinară, iar asta se vede și în rezultate, giuleștenii fiind o prezență constantă la vârful clasamentului. Cum s-a ajuns totuși, în această situație? Dacă ai alege să pariezi pe Liga 1 la Sportingbet, probabil că o variantă bună ar fi să pui banii pe cucerirea titlului de către Rapid. E adevărat, riscant, dar este posibil. Și doar faptul că se discută despre Rapid într-o conversație despre titlu arată cât de mult a progresat echipa într-o perioadă relativ scurtă.

Care sunt motivele pentru acest progres rapid al giuleștenilor?

     1. Noul stadion

Poate că pare un motiv destul de paralel cu fotbalul în sine, însă nu trebuie subestimată importanța unor condiții excelente când vine vorba de meciuri. Noul stadion a creat o altă imagine a clubului, a adus mai mulți fani la meciuri, a crescut veniturile și a arătat fotbaliștilor că acest club este unul de viitor. Chiar dacă lucrările au durat mai mult decât era planificat, noul Giulești arată minunat și asta încurajează oamenii să vină la meciuri și să creeze o atmosferă incendiară. Jucătorii simt și ei asta și văd cum arată noua arenă, astfel că se simt mai motivați aibă o prestanță „demnă” de acest stadion care arată într-un mare fel. Tocmai de aceea, astfel de factori aparent neimportanți sau care nu par să aibă legătură cu fotbalul, sunt mult mai relevanți decât ai putea crede la prima vedere.

    2. Adrian Mutu

Nimeni nu ar fi putut spune cu certitudine dacă Adrian Mutu, o legendă a fotbalului românesc, este un antrenor de valoare. Asta pentru că nu știam mare lucru despre antrenorul Mutu pentru că a avut puține experiențe relevante. Iată că a venit însă această perioadă de la Rapid care pare să fi schimbat totul. Acum Mutu, antrenorul, este văzut altfel și pe bună dreptate. Mutu are autoritatea necesară să se impună în vestiar pentru că toți jucătorii știu ce a făcut pe teren, însă în același timp el a reușit să-și construiască o relație apropiată cu ei, iar asta ajută enorm la moral, întotdeauna.

    3. Fanii

După cum este precizat și mai sus, noul stadion a adus mult mai multă lume la meciuri, iar asta se simte. Galeria Rapidului venea oricum la partide și era recunoscută drept una dintre cele mai pasionate din țară. Cu toate acestea, acum există o atmosferă incendiară meci de meci, cu torțe, fumigene și aproape un stadion întreg care cântă pentru Rapid. Nu ai cum să nu dai totul pe teren ca fotbalist în aceste condiții.

Iată, așadar, cum a ajuns Rapid în acest moment excelent pentru club.

sursa foto: unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.