Ziarul electronic al arădenilor

Programul magazinelor alimentare din Arad, prelungit în perioada 16 – 18 aprilie

Programul magazinelor alimentare din Arad va fi prelungit în perioada 16 – 18 aprilie, a anunțat, marți, grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului.

„În considerarea art. 17 din Ordonanța Militară nr. 8 din 09.04.2020 a ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad a hotărât ca programul magazinelor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier, inclusiv magazine alimentare situate în centrele comerciale să fie prelungit până la ora 23.00, numai în zilele de joi, vineri și sămbătă din această săptămână (perioada 16 – 18 aprilie 2020)“, se arată într-o informare remisă de Prefectura Județului Arad.

Amintim că printr-o decizie a Grupului de suport tehnic aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, programul acestor tipuri de magazine a fost a fost limitat între orele 5.00 și 21.00 pe întreaga durată a stării de urgență decretată de Președintele României, ca măsură de descurajare a deplasărilor care nu sunt urgente spre astfel de unități.

De asemenea, urmând și recomandările enunțate de Grupul de Comunicare Stategică, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad atrage atenția asupra faptului că exceptând slujbele religioase de înmormântare desfășurate cu un număr redus de  persoane (maxim 8), deplasarea la cimitire pentru alte motive nu este considerată o urgență, motiv pentru care intră sub incidența art. 1 din Ordonanța militară nr.3 din 24.03.2020 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.