Ziarul electronic al arădenilor

Program prelungit la CTS Arad pentru donarea de sânge care să fie trimis în Israel

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Arad şi-a prelungit programul cu câteva ore în fiecare zi pentru a putea primi donatori care vor să contribuie la salvarea de vieţi în Israel, unde are loc un război declanşat de gruparea Hamas.

Directorul CTS Arad, Laura Păcurariu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că programul de donare sânge va fi zilnic până la ora 17.00, faţă de ora 13.30 cât era înainte.

Conform sursei citate, în caz că numărul donatorilor va fi mare, centrul va fi deschis şi sâmbătă.

Şefa CTS Arad face un apel la donarea de sânge, în condiţiile în care stocurile actuale sunt insuficiente şi pentru nevoile interne.

Laura Păcurariu a atras atenţia că numărul donatorilor a scăzut în acest an faţă de 2022, de la o medie zilnică de 45 de persoane, la 40 de persoane. De exemplu, în perioada 18 septembrie – 3 octombrie au fost înregistraţi 453 de donatori, faţă de 541 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele atacurilor din Israel care au nevoie de transfuzii, în paralel cu mobilizarea de profesionişti din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zona afectată de război.

Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistenţă medicală şi despre locaţiile pentru donarea de sânge destinat victimelor atacurilor se găsesc pe pagina web: www.ms.ro.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.