Ziarul electronic al arădenilor

Primul spital public din Arad va fi reabilitat cu 33,8 milioane de lei

Pavilionul central al primului spital public din Arad, fostul spital municipal, va fi reabilitat printr-un proiect de 33,8 milioane de lei, lucrările la clădirea istorică veche de două secole urmând să dureze 14 luni.

Semnarea contractului cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia de executare a lucrărilor a avut loc miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Consiliul Judeţean (CJ) Arad, instituţie care a obţinut finanţarea proiectului prin PNRR.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că instituţia a preluat clădirea în aprilie 2023 de la Primăria Arad şi a depus imediat proiectul de reabilitare pentru obţinerea finanţării.

„Consiliul Judeţean Arad reabilitează şi modernizează pavilionul central al Spitalului Municipal, care este una dintre cele mai vechi clădiri de utilitate publică din municipiul Arad, primul spital public al Aradului. Vă reamintesc că vorbim despre un spital a cărui construire a fost iniţiată încă din 1775. Fundaţia care colecta fondurile pentru construirea spitalului a reuşit abia în anul 1833 să înceapă lucrările. Primele două saloane au fost deschise în anul 1836”, a spus Cionca.

Licitaţia s-a încheiat în urmă cu trei luni şi câştigătoare a fost declarată asocierea SC Tehnodomus SRL – SC Medical Logistic Mall SRL.

Valoarea contractului de execuţie este de 33,8 milioane lei iar lucrările trebuie să se încheie în 14 luni, cu o garanţie de 60 de luni.

Iustin Cionca a mai spus că prin acest proiect va fi salvată „o bijuterie arhitecturală a Aradului”, pavilionul central al spitalului, compus din două corpuri de clădire, urmând să fie reabilitat atât la interior, cât şi la exterior.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.