Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Bibarț, la o întâlnire cu premierul și ministrul Finanțelor

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, au discutat, miercuri, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, în perspectiva adoptării de către Guvern a rectificării bugetului pentru anul în curs.

La întâlnire a fost prezent și primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. „Particip la întâlnirea reprezentanților Asociației Municipiilor din România cu domnul Ludovic Orban, prim-ministrul României, și membri ai guvernului, întâlnire la care se abordează teme stringente și de actualitate precum aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2021, stabilirea cotei din impozitul pe venit ce revine administrației publice locale, creșterea la 3.000 mil. lei a limitei anuale aferentă anilor 2021 – 2022 – 2023 pentru finanțările rambursabile ce pot fi contractate, alocarea de sume din Fondul de rezervă pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației, măsuri privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum și alte probleme cu care se confruntă municipiile din țară în această perioadă“, a anunțat primarul Aradului.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, consultările s-au axat asupra „soluţiilor de asigurare a finanţării drepturilor sociale plătite de către autorităţile locale, susţinerii cheltuielilor necesare pentru asigurarea energiei termice pentru cetăţeni şi bunei funcţionări a administraţiei locale, inclusiv a instituţiilor aflate în subordinea acestora“.

„De asemenea, au fost avute în vedere modalităţile de susţinere din fonduri naţionale şi europene a proiectelor de investiţii dezvoltate de comunităţile locale, dar şi unele clarificări legislative necesare pentru finalizarea acestora“, se arată în postare.

Sursa citată adaugă că dialogul dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România va continua, fiind avute în vedere, în principal, soluţii pentru „îmbunătăţirea şi creşterea eficienţei sistemelor centralizate de furnizare a căldurii şi apei calde în sistem centralizat pentru cetăţeni, precum şi asigurarea unei finanţări multianuale predictibile pentru autorităţile locale“.

La discuţiile de la Palatul Victoria au mai participat, din partea Guvernului, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, şi reprezentanţi ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.