Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Şiştarovăţ, amendată. Au fost tăiați copaci pentru o parcare

Primăria comunei Şiştarovăţ din județul Arad a fost amendată de Garda de Mediu cu 5.000 de lei, după ce au fost tăiați şase arbori, pentru a se amenaja o parcare pentru angajaţii instituţiei.

Garda de Mediu Arad a anunţat, marţi, că a primit o sesizare privind sacrificarea a şase arbori din faţa Primăriei Şiştarovăţ, în vederea amenajării unei parcări, astfel că au verificat dacă administraţia locală a urmat procedurile legale.

„Deşi există HCL 65/27.11.2020 a Consiliului Local Şiştarovăţ, în care se aprobă realizarea lucrărilor «Parcare sediu Primărie», s-a trecut la realizarea acestora fără a fi îndeplinite cerinţele Legii 24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. S-a aplicat sancţiunea prevăzută în Legea 24/2007, respectiv amendă de 5.000 lei, iar ca măsură compensatorie, plantarea a unui număr de opt arbori pe domeniul public din faţa sediului Primăriei Şiştarovăţ“, arată Garda de Mediu.

Primarul comunei, Marinel Jurjescu, a declarat, pentru Agerpres, că îşi asumă în totalitate decizia de tăiere a arborilor.

„Erau bătrâni, aveau în jur de 50 de ani, iar rădăcinile erau deja la suprafaţă şi au distrus pavajul. Am decis să îi sacrificăm pentru că aveam nevoie de o parcare pentru angajaţi. Îmi asum decizia şi voi plăti personal amenda, pentru că, procedural, Primăria va face demersuri pentru a recupera banii de la mine, în calitate de ordonator de credite“, a spus primarul.

El a declarat că a solicitat autorizaţie de la ocolul silvic local, care a acordat aviz favorabil, însă nu a cerut şi un aviz de mediu.

Parcarea amenajată de administraţia locală a fost cuprinsă în bugetul de anul trecut, investiţia fiind de aproximativ 100.000 de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.