Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Pilu a obținut peste două milioane de lei pentru retehnologizarea infrastructurii informatice

Primăria comunei Pilu a câștigat un proiect de peste două milioane de lei, fonduri provenind prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii informatice din cele două localități aparținătoare comunei.

„Am depus un proiect pentru implementarea unui sistem modern de comunicații, atât video, cât și prin rețelele wi-fi. Proiectul implică montarea a peste 50 de camere video în principalele puncte publice din Pilu și Vărșand, realizarea unor stații de stocare și înregistrare a datelor, precum și schimbarea sistemului informativ în primărie. De asemenea, vor fi amplasate și două stații pentru încărcarea mașinilor electrice”, a declarat viceprimarul Giorgiana Olteanu.

Edilul șef al comunei, Lucian Drăgan, a subliniat că administrația locală este axată pe accesarea fondurilor europene, în măsura în care există posibilitatea și se întrunesc condițiile: „Muncim să atragem fonduri europene. A fost un pic greu și acest proiect, ca și toate celelalte, dar rezultatul final este o mulțumire a faptului că ne-am implicat în dezvoltarea comunei noastre”.

La rândul său, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a completat: „Comuna Pilu este una dintre cele mai tranzitate din județul Arad, datorită punctului de frontieră de la Vărșand. În plus, așa cum am mai subliniat, alte două proiecte mari vizează această zonă a județului, inclusiv comuna Pilu: alimentarea cu gaz, ce va fi realizată din fonduri europene și, mai ales, construirea parcului fotovoltaic, cel mai important proiect din Europa,de producere a energiei verzi. Astfel, retehnologizarea infrastructurii informatice, prin proiectul câștigat recent, este nu doar utilă, ci și necesară”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.