Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad face recepţia parţială a stadionului „Francisc Neuman“

Primăria Arad a început recepţia parţială a lucrărilor la noul stadion „Francisc Neuman“, după o investiţie care a ajuns al aproximativ 14 milioane de euro şi o durată a lucrărilor de peste cinci ani, cu mai multe termene de finalizare amânate.

Noul stadion este deja vizitat de fanii echipei locale UTA de câteva luni, iar în ultimele zile şi Centrul Municipal de Cultură Arad a început să organizeze tururi ghidate, în fiecare seară, după ce muncitorii pleacă de pe şantier. În cadrul acestor tururi pot fi văzute vestiarele, tribunele, lojele, masa presei, locul în care va sta galeria şi locul în care va fi amenajat muzeul.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, miercuri, că recepţia parţială se face în condiţiile în care primul meci oficial se va jucat pe noul stadion vineri, între echipele UTA şi FC Voluntari.

Finanţarea construirii noului stadion, pe amplasamentul arenei vechi, a fost asigurată exclusiv din bugetul municipiului Arad, iar banii au fost alocaţi în mai multe etape, în perioada 2015 – 2020.

Stadionul UTA are 12.584 de locuri, tribune acoperite, instalaţie de nocturnă cu 174 de proiectoare şi o suprafaţă a arenei de 6.031 metri pătraţi. Conform administraţiei locale, „îndeplineşte toate condiţiile pentru competiţii interne şi internaţionale“.

Lucrările la stadion trebuiau încheiate în 21 mai 2018, însă de atunci constructorul a beneficiat de amânări din partea administraţiei locale, invocându-se diverse probleme juridice privind terenul sau nevoia de modificare a unor parametri tehnici.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.