Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad anunță: Începe „Curăţenia generală“ în municipiu. PROGRAM

Primăria municipiului Arad a anunțat că, în perioada 1 aprilie – 24 mai, derulează acțiunea „Curățenia generală“.

„Municipiul este împărțit în 11 zone în care se va interveni succesiv. Pe lângă măturarea și spălarea manuală și mecanizată a străzilor, curățarea carosabilului pe lângă bordură și spălarea platformelor gospodărești, se vor curăța zonele verzi izolate (care nu aparțin blocurilor sau caselor), incinta locurilor de joacă, inclusiv echipamentele specifice și fântânile arteziene. Tot cu ocazia curățeniei generale se vor efectua lucrări de întreținere a canalizării pluviale și de curățare a gurilor de scurgere“, a informat Primăria Arad.

Între 1 – 28 aprilie 2021, la solicitarea cetățenilor, Asociația Română pentru Reciclare ROREC – SLC Arad va colecta gratuit deșeurile DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

„Nu trebuie decât să apelați numărul de telefon 0751.302.123 sau să expediați un e-mail la adresa arad@e-deseu.ro. În ceea ce privește colectarea deșeurilor voluminoase și verzi, aceasta se va realiza ca și până acum, la solicitarea cetățenilor, prin intermediul serviciilor de specialitate din cadrul Direcției Edilitare“, au precizat reprezentanții municipalității.

Municipiul va intra în curățenie generală  după următorul program: 

Centru stânga + Gară  –  5 zile (1 – 7 aprilie)

Centru dreapta + Polivalentă – 5 zile (8 – 14 aprilie)

Alfa –  2 zile (15 – 16 aprilie)

Confecții + Pârneava + Cadaș + Silvaș – 3 zile (19 – 21 aprilie)

Grădiște + 6 Vânători – 2 zile (22 – 23 aprilie)

Calea Romanilor + Drăgășani – 2 zile (26 – 27 aprilie)

Aradul Nou + Subcetate + Sânnicolau Mic – 2 zile (28 – 29 aprilie)

Vlaicu, stânga + Bujac – 5 zile (4 – 10 mai)

Vlaicu, dreapta + Gai – 5 zile (11 – 17 mai)

Micălaca, zonele 100 – 200 – 500 – 2 zile (18 – 19 mai)

Micălaca, zona 300  – 3 zile (20 – 24 mai)

„În funcție de complexitatea situațiilor întâlnite pe străzi sau de condițiile meteorologice nefavorabile efectuării anumitor activități edilitar-gospodărești, programul poate fi decalat sau modificat“, se arată într-o informare a Primăriei Arad.

În cadrul campaniei de curățenie generală de anul acesta, Primăria Municipiului Arad are ca parteneri:  SC Gospodărirea Comunală SA, SC Salubritatea SA, SC Compania de Apă Arad SA, SC Compania de Transport Public Arad SA, SC Paniprod SRL, SC Retim Ecologic Service SA, SC Rogera Prest SRL și Asociația Română pentru Reciclare ROREC – SLC Arad.

„Invităm pe această cale toate asociaţiile de locatari/proprietari, voluntarii şi agenţii economici să sprijine municipalitatea în această acţiune gospodărească“, este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.