Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad anunță: Începe curăţenia de primăvară. VEZI programul

Primăria din Arad va demara, în data de 17 februarie, campania „Curățenia de Primăvară 2020“, în cadrul căreia se vor efectua diverse lucrări specifice în cartierele din oraș, iar municipalitatea îi învită pe arădeni să sprijine această acțiune.

Conform municipalității, acţiunea de salubrizare are un program bine stabilit, ce poate suferi mici modificări, numai în caz de condiţii meteo nefavorabile.

Anul acesta, „Curăţenia de primăvară” va începe în zona centrală municipiului, partea stângă și zona Stației CFR, unde, în intervalul 17 – 21 februarie, sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor.

„Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate. La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din materiale compozite. De asemenea se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din oțel“, a informat Primăria Arad.

Totodată, se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. „Echipele S.C. ELBA S.A vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public“, au spus reprezentanții administrației locale.

De asemenea, locurile de joacă vor trece printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și a cișmelelor.

Aceleaşi lucrări sunt programate în toate cartierele din municipiu, oraşul fiind împărţit în 10 zone.

În intervalul 24 – 28 februarie, lucrările din campania „Curăţenia de primăvară” sunt programate pentru zona Centru (dreapta) și zona Polivalentă.

Conform calendarului anunțat de Primărie, urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie.

În următoarele două zile (4 și 5 martie) se va face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători (6 – 9 martie), Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie) și cartierele Aradul Nou și Sânicolaul Mic (12  și 13 martie).

Urmează Calea Aurel Vlaicu (partea stângă), inclusiv cartierul Bujac, între 16 și 20 martie), apoi Calea Aurel Vlaicu (partea dreaptă), inclusiv cartierul Gai, între 23 și 27 martie.

Ultimele cinci zile ale campaniei au fost rezervate cartierului Micălaca. În zonele 100 – 200 – 500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în zona 300 din Micălaca.

„Ca o noutate, anul acesta, cu ocazia «Curăţeniei de primăvară», cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare zonă în parte“, a precizat Primăria Municipiului Arad.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, campania RoREC este programată să se desfășoare între 28 martie și 4 aprilie.

„Tot ca o noutate, în restul perioadei de curățenie, există la sediul Retim de pe 6 Vânători un container pentru depozitarea DEE, pus la dispoziție în mod gratuit, zilnic, între orele 8.00 și 16.00“.

Și anul acesta, partenerii Primăriei Municipiului Arad în acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară sunt anul acesta: Salubritate S.A. Deva, Gospodărirea Comunală S.A. Arad, S.C. ELBA S.R.L., S.C. Retim Ecologic Service S.A, RoREC Asociația Română pentru  Reciclare, S.C Compania de Apă S.A., S.C. Paniprod S.R.L., S.C. Rogera Prest S.R.L, S.C. Tanssam S.R.L.

„Să nu uităm însă că acţiunea «Curăţenia de primăvară» este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari/locatari, agenţilor economici. Îi invităm cu această ocazie să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare, le mulţumim pentru sprijinul acordat“, este mesajul transmis de autoritățile locale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.