Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad a alocat 7,3 milioane lei pentru clubul UTA

Primăria Arad a alocat o nouă finanţare din bugetul local pentru funcţionarea clubului de fotbal UTA, respectiv 7,3 milioane de lei, bani pentru care contractul a fost semnat, joi, cu reprezentanţii clubului.

Suma este alocată prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, iar contractul de finanţare a fost semnat de către primarul interimar, Călin Bibarţ, şi directorul general al AFC UTA Arad, Codru Grădinaru.

„UTA este un brand al oraşului şi e normal să fie sprijinit de Primărie. Suntem unul din sponsorii principali ai echipei-fanion a Aradului, iar în acest an, 90% din cheltuielile clubului sunt acoperite de bugetul local. Am mai alocat o finanţare şi la începutul anului pentru că ne dorim ca UTA să ducă mai departe acest nume şi renume“, a declarat Bibarţ.

Reprezentanţii clubului au spus că „banii sunt mai mult decât bineveniţi în condiţiile în care odată cu schimbarea legislaţiei, cluburile şi entităţile sportive pot deconta şi o parte a cheltuielilor cu salariile antrenorilor şi jucătorilor“.

„În ultimii şapte ani, Primăria Arad este susţinătoarea proiectului UTA şi asigură, astfel, continuitatea acestuia. Sumele primite ca finanţare sunt mai mari de la an la an şi ne asigură 90% din bugetul clubului. Totodată, reamintim că porţile sunt deschise oricăror finanţatori din mediul privat. Vom face tot efortul pentru a reprezenta cât mai bine acest brand. La anul, UTA împlineşte 75 de ani şi am dori să avem veşti bune pe toate planurile“, a declarat Codru Grădinaru.

După semnarea contractului de finanţare, primarul a primit un cadou simbolic, un fular cu mesajul „UTA înseamnă Arad“.

La începutul anului, clubul a mai primit de la bugetul local o finanţare de 3,7 milioane de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.