Ziarul electronic al arădenilor

Prezență redusă la Parada Clătitelor din stațiunea Moneasa

Sute de persoane sunt prezente, duminică, în staţiunea Moneasa, pentru a participa la Parada Clătitelor, un eveniment aflat la a XX-a ediţie şi reluat după un an de pauză din cauza pandemiei de COVID-19.

Sâmbătă, în prima zi a festivalului, comercianţii participanţi au preparat câteva mii de clătite, consumate de sutele de turişti sosiţi în staţiune.

Prezenţa comercianţilor este însă mai mică decât la ediţiile anterioare pandemiei de COVID-19, când clătitele erau preparate la 20 – 30 de standuri. De această dată, doar şapte comercianţi participă la festival.

„Din păcate, din cauza pandemiei, anul trecut am sărit peste acest eveniment şi peste tot ce se întâmpla frumos în Moneasa. După un an de pauză, sunt mai puţin comercianţi, unii nu se aşteptau să reluăm festivalul. Am încercat să îi anunţăm din timp pe mai mulţi, dar şi timpul a fost scurt şi nu s-au putut organiza, dar de anul viitor suntem convinşi că festivalul va reveni la amploarea din anii trecuţi“, a declarat primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei.

Parada Clătitelor, organizată de Centrul Cultural Judeţean Arad şi Primăria Moneasa, se va încheia duminică seară, cu spectacole de muzică populară.

An de an, evenimentul este cel mai aşteptat din staţiune şi atrage mii de vizitatori din mai multe judeţe. În anii anteriori, festivalul a atras chiar şi peste 10.000 de vizitatori, fiind preparate şi consumate, cel mai mult, peste 20.000 de clătite în cele două zile de desfăşurare.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.