Ziarul electronic al arădenilor

Preoții au început sfințirea caselor de Bobotează

Preoţii din parohiile de pe raza municipiului şi judeţului Arad au început sfinţirea caselor de Bobotează, care va fi finalizată după sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul.

În perioada premergătoare Botezului Domnului, preoţii ortodocşi merg pe la casele credincioşilor cu Botezul şi le binecuvântează locuinţele, prin stropire cu apă sfinţită.

Deoarece în multe dintre parohiile din municipiul Arad sunt doar 2-3 preoţi, iar numărul locuinţelor arondate este între 800 şi 2.000, slujitorii altarelor au început sfinţirea caselor imediat după Anul Nou, chiar dacă, potrivit tradiţiei, acest lucru se face cu o zi înainte de Bobotează.

Programul sfinţirii locuinţelor a fost anunţat la biserici, la unele dintre acestea fiind afişat la pangare.

De asemenea, reprezentanţii parohiilor au lipit afişe în scările blocurilor, anunţând ziua şi ora aproximativă, la care se va face sfinţirea locuințelor.

Unii dintre preoţii din parohiile mai mici, care au sub 1.000 de familii, vor începe sfinţirea caselor cu două zile înainte de Bobotează.

Înainte de a porni cu Iordanul, preoţii sfinţesc Agheasma Mare la slujba vecerniei, sau dimineaţa la slujba Sfintei Liturghii, iar apoi încep sfinţirea locuinţelor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.