Ziarul electronic al arădenilor

Premierul Cioloş invită românii să doneze pentru „Cuminţenia Pământului“

cumintenia-pamantului-brancusiPremierul Dacian Cioloş invită românii să participe la procesul de subscripţie publică pentru achiziţionarea operei de artă „Cuminţenia Pământului“ a lui Constantin Brâncuşi.

„Astăzi începem campania de subscripţie publică pentru ‘Cuminţenia Pământului’ de Brâncuşi. Încă de când am aflat că această operă de artă va fi pusă în vânzare, în urma apelurilor mai multor oameni de cultură din România, am iniţiat acţiuni, demersuri pe lângă Guvernul României din acea vreme pentru a-şi exercita dreptul de preempţiune, pentru că credeam cu tărie, aşa cum cred şi acum, că trebuie împreună, statul cu cetăţenii români, să găsim soluţii pentru ca această operă de artă, reprezentativă nu doar pentru Brâncuşi, dar şi pentru cultura românească, să rămână nu doar în patrimoniul naţional, dar să rămână în patrimoniul public şi să fie accesibilă pentru toţi cei care doresc să o vadă“, spune Dacian Cioloş, într-o înregistrare video publicată joi, pe Facebook.

Premierul îi invită pe toţi cei interesaţi să doneze atât cât le permit resursele.

„Vă invit, aşadar, pe toţi să participaţi la acest proces de subscripţie publică cu donaţii, pe fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziţie, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiective chiar dacă ele sunt din sfera culturii sau cu atât mai mult cu cât ele sunt în sfera culturii şi vizează o operă cum este aceasta, care este reprezentativă pentru noi.

Şi asta pentru că Brâncuşi este şi al meu, aşa cum este şi al vostru şi este al nostru, al tuturor. Dar acest al nostru, al tuturor, trece prin asumarea noastră personală, a fiecăruia dintre noi“, mai afirmă Cioloş.

Mesajul prim-ministrului este însoţit de site-ul www.brancusiealmeu.ro, unde sunt prezentate informaţiile necesare celor interesaţi să doneze pentru „Cuminţenia Pământului“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.