Ziarul electronic al arădenilor

„Povestea unui campion“, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Lungmetrajul „Povestea unui campion“ (r. John Lee Hancock), considerat de critici un film simplu, despre valorile familiei, a cărui subiect este inspirat din fapte reale, va fi proiectat, în sala mare de la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul programului „Cinemateca“.

Proiecția va avea loc vineri, 12 iulie 2024, de la ora 19.00.

Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

În această dramă bazată pe o poveste adevărată din lumea sportului, un cuplu bogat adoptă un tânăr fără casă și îl ajută să devină un redutabil jucător de fotbal. Norocul lui Michael se schimbă atunci când este adoptat de către soții Touhy, care îi oferă un cămin stabil și îmbelșugat, multă iubire și compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă.

Sandra Bullock, care interpretează un rol principal în film, a câștigat pentru interpretarea remarcabilă premiul Oscar și premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal, la gala din anul 2010.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

SINOPSIS

Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet și supraponderal, din Memphis. El provine dintr-o familie cu 13 copii în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri. A fost plasat de 6 ori în familii adoptive și a fugit de fiecare dată. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil, iubire, compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă. Îndrumat de către noii părinți, Michael Oher dobândește încredere în forțele proprii și este capabil să își valorifice potențialul, agilitatea, viteza, conștiinciozitatea și puterile proprii, atrăgând atenția multor colegii de prestigiu.

În cele din urmă, tânărul alege sa se ducă la „Ole Miss“, deoarece Sean a fost jucător acolo, iar Anne majoretă.

Michael a fost selectat în echipa Baltimore Ravens și are șansa de a juca în Campionatul American de Fotbal Profesionist.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.