Ziarul electronic al arădenilor

Poşta Română a anunţat că a început distribuirea pensiilor

Compania Naţională Poşta Română a anunţat, miercuri, că a început distribuirea pensiilor şi că face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt.

„Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă“, a informat compania într-un comunicat.

Poşta Română precizează totodată că se adaptează la evoluţia situaţiei căutând, în permanenţă, măsuri pentru a-şi continua activitatea şi a-şi respecta angajamentul faţă de toţi pensionarii, de a distribui în continuare toate pensiile direct în uşa acestora, indiferent de colţul ţării în care trăiesc şi de situaţiile speciale cu care ne confruntăm.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toţi poştaşii din ţară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede faţă de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Astfel, salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp mai scurt, „reafirmându-şi parteneriatul asumat  faţă de Ministerul Muncii, Casa de Pensii, dar mai ales faţă de pensionari“.

Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Aceştia vor respecta distanţa de doi metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale.

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu.

În cazul în care aceştia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş.

Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.