Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii locali din Arad vor patrula pe faleza Mureșului, parcuri și între blocuri pe trotinete electrice

Poliţiştii locali din Arad au, începând de miercuri, o flotă de trotinete electrice pe care le vor folosi la intervenţii, vehiculele fiind primite de administraţia locală de la un sponsor, care va lansa în oraş un serviciu de închiriere pentru public.

În primă fază, Poliţia Locală Arad a primit zece trotinete electrice, însă această flotă va fi mărită în perioada următoare.

„Au sosit trotinetele electrice cu care vom dota Poliţia Locală pentru a putea patrula în zonele mai puţin accesibile, precum Faleza Mureşului, parcuri, cvartale cu blocuri. Ele ne-au fost oferite prin sponsorizare, nu ne costă nimic şi vor eficientiza prezenţa poliţiştilor în zone extinse din oraş. În plus, poliţiştii locali vor primi un cod cu ajutorul căruia vor putea folosi trotinetele aflate în orice punct al oraşului în intenţia de a putea interveni prompt la orice solicitare pentru siguranţa cetăţenilor“, a declarat primarul municipiului, Călin Bibarţ.

Poliţiştii locali vor primi acces pe aplicaţia companiei care lansează serviciul pentru populaţie, astfel încât se poată folosi gratuit trotinetele din orice loc în care există un astfel de vehicul.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au declarat că vehiculele electrice vor putea fi utilizate de angajaţii tuturor serviciilor din cadrul instituţiei „în activităţile lor curente“, ceea ce ar urma să diminueze costurile.

„Este un mijloc de deplasare mai ieftin, ecologic şi ajută la menţinerea formei fizice. În plus, dă o imagine de apropiere a Poliţiei Locale, mai ales de generaţia tânără, ceea ce e de dorit şi după cum se vede colegilor le plac foarte tare. Toţi colegii, cu excepţia, evident a celor de la Dispecerat, le vor putea folosi în activitatea lor“, a spus directorul Poliţiei Locale Arad, Adrian Toma.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.