Ziarul electronic al arădenilor

Polițiști locali agresați. Au intervenit jandarmii și cei de la Poliția Municipiului

Un echipaj al Poliției Locale a avut nevoie de ajutor în timpul unei verificări efectuate pe strada Oituz, unde erau semnalate mai multe caroserii auto pe domeniul public, iar mai multe persoane au devenit agresive.

Direcția Generală Poliția Locală Arad a informat că un echipaj al Serviciului de Ordine Publică și Circulație 1 s-a deplasat, în după amiaza zilei de duminică, pe strada Oituz, ca urmare a unei sesizări ce menționa apariția, de dată recentă, a unui număr semnificativ de caroserii auto pe domeniul public.

„Semnalarea s-a confirmat la fața locului, unde patrula s-a confruntat cu atitudinea recalcitrantă a două persoane ce operau carcasele în cauză. Deoarece agresivitatea indivizilor respectivi a fost susținută de apariția mai multor tovarăși care li s-au alăturat înarmați cu obiecte contondente utilizate în mod curent la dezafectarea autovehiculelor, polițiștii locali au solicitat întăriri. Până la sosirea colegilor de tură, în zonă au apărut rapid o echipă de intervenție a Inspectoratului Județean de Jandarmi și trei echipaje de ordine publică ale Poliției Municipiului Arad“, se arată într-o informare a DGPL Arad.

Conform sursei citate, cei confruntați cu forțe superioare, agresorii s-au făcut nevăzuți, nu înainte însă ca cei doi lideri să fie identificați și să se stabilească persoana responsabilă de plasarea carcaselor auto pe carosabil.

„În final, incidentul a fost aplanat, iar polițiștii locali au aplicat trei amenzi, totalizând 15.000 de lei: două sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice (de 8.000, respectiv 2.000 de lei, conform Legii 61/1991), iar una de 5.000 de lei, în baza Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor. Responsabililor le-a fost pusă în vedere obligația de a îndepărta caroseriile și de a curăța total arealul afectat, demers care a fost verificat în mod repetat de echipajele DGPL, în următoarele zile. Până în prezent, în zonă nu au mai apărut noi caroserii de autovehicule“, se mai arată în informarea remisă de DGPL Arad.

Instituția a anunțat că va continua acțiunile de identificare a situațiilor în care persoane fizice sau juridice desfășoară în mod ilicit activități „lucrative” pe domeniul public, adesea cu afectarea mediului ambiant, sens în care solicită semnalarea acestor situații la tel. 0257-939 (apel gratuit), la adresa de e-mail secretariat@politialocalaarad.ro, pe platforma MyArad aparținând Primăriei Municipiului Arad sau direct echipajelor prezente în teren.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.