Ziarul electronic al arădenilor

Poliţist din Sântana, cercetat penal. Și-a pus la maşină numerele altui autoturism

Un poliţist de 20 de ani, din orașul Sântana, este cercetat penal şi face obiectul unei anchete disciplinare după ce a fost prins în trafic de către colegi la volanul unui autoturism neînmatriculat, dar pe care a instalat plăcuţe cu numerele altei maşini.

Poliţistul a fost oprit în trafic în 12 august, însă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) a făcut public cazul joi, aproape o săptămână mai târziu, precizând că „nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate“.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Arad, agentul este din oraşul Sântana şi a fost oprit în trafic pe DN 79, de către poliţiştii din Chişineu-Criş, pe raza acestei localităţi.

„În urma verificărilor în bazele de date a reieşit că autoturismul avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare care aparţin unui alt autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare“, a transmis IPJ.

Agentul este cercetat şi disciplinar de către superiori.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora“, se mai arată în comunicatul IPJ.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.