Ziarul electronic al arădenilor

Consiliul Județean Arad a alocat fonduri pentru investiții

Consiliul Județean Arad construiește un ponton pe lacul Ghioroc. Joi au fost alocați banii pentru construcție.

Tot joi, Consiliul Județean a decis și a finanțat demolarea unei clădiri din curtea Spitalului Municipal, unde se va construi Centrul de Radioterapie, și a unei construcții de la Liceul „Sfânta Maria“, pentru construirea unui teren de sport.

Pentru toate aceste lucrări Consiliul Județean Arad a alocat astăzi 932.000 de lei, din excedentul anilor precedenți.

„Suma de 932.000 de lei a fost distribuită după cum urmează:

– 52.000 lei, pentru întocmirea documentației și demolarea unei construcții (neutilizată și aflată într-o stare accentuată de degradare) din cadrul Liceului Special 2 Sfânta Maria Arad. Pe respectivul amplasament se va amenaja un teren de sport;

– 815.000 lei pentru întocmirea documentației și demolarea a două construcții care fac parte din imobilul situat în clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgențe din piața Mihai Viteazul, nr. 5-8. Clădirile respective se află într-o stare avansată de degradare, prin urmare este necesară demolarea acestora și eliberarea amplasamentului cu scopul construirii unui centru de radioterapie și imagistică având în vedere faptul că Județul Arad a transmis documentația pentru finanțarea prin P.N.R.R. a proiectului Creșterea performanței în tratarea eficientă a bolilor oncologice la nivelul județului Arad”.

– 65.000 lei, pentru construirea unei platforme-ponton la Ghioroc. Terenul pe care se dorește amplasarea platformei ponton se află în perimetrul Centrului de informare turistică, pe malul Lacului Ghioroc, scopul investiției fiind punerea în valoare activitatea turistică dezvoltată în aceasta zonă, implicit de a contribui la promovarea și dezvoltarea turistică a zonei stațiunii Ghioroc, a Podgoriei Miniș – Măderat și a altor proiecte promovate de Consiliul Județean Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.