Ziarul electronic al arădenilor

Placarea clădirilor cu piatră naturală: sfaturi pentru arhitecți 

Atunci când vine în discuție placarea clădirilor cu piatră naturală, trebuie să înțelegem că acest lucru trebuie făcut de un specialist, utilizând materialele și tehnicile potrivite.

Având în vedere că prețurile pentru placarea cu piatră naturală sunt accesibile și vrei să faci acest pas pentru clădirile tale, poți să apelezi la un specialist să te ajute.

ar atunci când cineva cu experiență preia un astfel de proiect, trebuie să țină cont de anumite lucruri, astfel încât lucrarea să fie un succes.

Prețul placării

Deși piatra naturală poate părea scumpă la momentul achiziției, aceasta este o investiție care se amortizează în timp, datorită longevității și a durabilității.

Dar, la fel ca orice produs, există mai multe variante dintre care poți alege, de la cele mai scumpe și valoroase produse, până la pietre naturale accesibile ca preț.

Montare cu piatră naturală

Montarea trebuie făcută de profesioniști, deoarece dacă nu este făcută așa cum trebuie, poate pune în pericol siguranța oamenilor. Placarea se face cu adezivi puternici, asigurând astfel o durabilitate crescută.

Aspectul exterior

Materialele alese pentru placare trebuie să completeze stilul deja existent al clădirii și al împrejurimilor. Având în vedere că piatra naturală vine în multe culori, texturi și modele, alegerea nu ar trebui să fie grea atunci când vine vorba despre integrarea plăcilor cu stilul deja existent.

Plăci compatibile cu alte materiale

Zidurile pe care se face placarea cu piatră naturală nu au nevoie de modificări structurale, plăcile fiind compatibile cu materialele și construcțiile existente.

Rezistența plăcilor din piatră naturală

Atunci când alegem materialele pentru placări, trebuie să avem în vedere ca acestea să fie rezistente la crăpare, umiditate, spargere sau temperaturi ridicate.

 • De aceea, piatra naturală este un candidat bun pentru placări deoarece:
 • Vara, mențin răcoarea în interior.
 • Iarna, opresc pierderea căldurii.
 • Este rezistentă la vânt, ploi și căldura soarelui.
 • Este impermeabilă.
 • Ferește de mucegai și umiditate.
 • Rezistentă, în funcție de piatra aleasă, la diferențe mari de temperatură.

Durabilitatea plăcilor din piatră naturală

Pietrele naturale sunt mult mai durabile decât alte materiale folosite pentru placarea clădirilor, iar dacă le tratăm cu substanțe speciale, atunci rezistența lor crește și mai mult în timp.

Protecția mediului

Prin folosirea plăcilor din piatră naturală, care sunt prelucrate în moduri care să impacteze cât mai puțin mediul înconjurător, vei avea un material curat și nu va trebui să îți faci giji în legătură cu acarienii sau rozătoarele.

Întreținerea plăcilor din piatră naturală

Plăcile din piatră naturală nu au nevoie de o întreținere specială, fiind foarte rezistente. Acestea pot fi curățate ușor cu apă și săpun, nefiind nevoie de o atenție deosebită.

Proprietățile termice

Piatra naturală este un material care nu permite pierderile de temperatură atunci când clădirile sunt termoizolate corect.

Avantajele placării cu piatră naturală

Piatra naturală este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru placarea clădirilor, avantajele sale majore fiind:

 • Aspectul natural și versatil în funcție de piatra aleasă, potrivindu-se cu orice stil, tradițional, clasic sau modern.
 • Montare ușoară cu ajutorul adezivilor.
 • Nu pune tensiuni suplimentare pe construcțiile ușoare.
 • Rezistență crescută la spargere, crăpare, umiditate, temperaturi ridicate.
 • Durabilitate care dăinuie în timp.
 • Flexibilitate în ceea ce privește dimensiunile plăcilor, acestea putând fi tăiate la dimensiunile dorite.

Piatra naturală este un material ecologic, cu un preț accesibil și o rezistență crescută, potrivit pentru placarea clădirilor. Dacă în plan un astfel de proiect, ia în considerare folosirea pietrei naturale!

sursa: https://www.piatraonline.ro/SKIN/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.