Ziarul electronic al arădenilor

Petrecere la Ștrandul Neptun, întreruptă de jandarmi. Organizatorul a ascuns invitații

Jandarmii arădeni au depistat o petrecere organizată ilegal la un local din incinta Ștrandului Neptun, iar la apariția organelor de ordine, organizatorul evenimentului i-a ascuns pe petrecăreți și a refuzat să permită accesul jandarmilor.

Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, sâmbătă, în jurul orei 21.40, un echipaj de Jandarmerie aflat într-o acțiune de verificare a modului de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2 s-a sesizat despre faptul că un operator economic care își desfășura activitatea pe Ștrandul Neptun a organizat un eveniment privat la care au participat mai multe persoane, deși acest lucru este restricționat în conformitate cu Legea 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Jandarmii s-au deplasat la locația respectivă, unde au constatat că se desfășura o petrecere privată la care participau mai multe persoane. La vederea forțelor de ordine, organizatorul i-a ascuns pe petrecăreți într-o anexă cu ieșire din local, iar la solicitarea jandarmilor de a deschide ușa acesta a refuzat. Încăperea în care se aflau clienții localului mai avea o ieșire prin care organizatorul a încercat să-i facă scăpați. O parte dintre aceștia au reușit să fugă, fiind interceptate zece persoane“, a informat IJJ Arad.

Toți participanții identificați au fost sancționați  contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.750 lei, pentru participarea la evenimente private în spații închise, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, iar pe numele organizatorului, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, conform Codului Penal.

„Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor“, au precizat reprezentanții IJJ Arad.

foto: arhivă

Petrecere la un canton din Monoroștia, întreruptă de polițiști. Participanții, amendați

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.