Ziarul electronic al arădenilor

Petrecere în pandemie. 20 de tineri din Arad au fost amendați

VIDEO Un număr de 20 de tineri, care participau la o petrecere în municipiul Arad, au fost amendați, iar pe numele celui care a organizat evenimentul a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.00, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o adresă din centrul municipiului Arad, este în desfășurare o petrecere la care participă mai multe persoane, deși acest lucru este restricționat, conform prevederilor legale în vigoare, privin unele măsuri pentru prevenirea și combaterea  efectelor pandemiei de COVID-19.

„La faţa locului au fost solicitate în sprijin mai multe echipaje din cadrul Poliției Municipiului Arad și Poliției Locală Arad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, la adresa respectivă era în desfășurare o petrecere privată la care participau 20 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, toate din Arad. Forţele de ordine au procedat la legitimarea şi sancţionarea persoanelor identificate la locaţia respectivă“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Totodată, jandarmii au întocmit pe numele celui care a organizat petrecerea, actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.

„Toți participanții la petrecere au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2, conform Legii nr. 55/2020, fiind totodată dispuse măsuri de dispersare a acestora. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor“, au mai precizat reprezentanții IJJ Arad.

video: IJJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.