Ziarul electronic al arădenilor

Peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, depistate la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit, ascunse într-un automarfar, aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate ce urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Țigările au fost descoperite marți, în jurul orei 18.00, când la la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară, cetăţeanul român P.I., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Arad.

Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele fiind înmatriculate în România. În autotren se aflau 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

„În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleți, ascunşi prin metoda «capac» în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate. Cantitatea de tigari estimată, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă“, a informat Poliția de Frontieră.

Pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţine pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.